Tree of Hope

BNI Foundation Belgium veilt een exclusive 80-jarige Acer palmatum Inaba Shidare!

Wij veilen deze exclusieve boom voor het goede doel en schenken de meerwaarde aan vzw Kleine Prins.

Een zeer unieke boom

Deze boom betekent in het Japans ‘het hangende blad van de rijstplant’. Deze traaggroeiende struik met onregelmatige breedspreidende groeiwijze, groeit zelden uit tot een meerstammige boom. Onze boom is 80 jaar oud, 4 meter hoog, en 5 meter breed en geeft spectaculaire herfstkleuren. De kleur is donkerwijnrood en blijft goed behouden tijdens de zomer. En de herfstkleur is dieprood tot oranjerood. De bloeiperiode is mei. Deze plant is zeer winterhard.

Speciaal aan deze boom is dat hij laaghangende takken heeft waardoor hij hoger moet staan en geleverd wordt in een mooie pot. Een ideale boom om onder te schuilen of te rusten op een bankje.

Deze Acer is een drachtboom die voedsel produceert voor bijen in de vorm van stuifmeel en nectar. Het speciale aan deze boom is dat hij zich zelf volledig onderhoudt. De binnenste takken worden oud en dor en vallen vanzelf af.

Een unieke kans

Bied nu op deze boom!

Plaatsing is ideaal voor op een dakterras, parken, patiotuinen, of staat mooi als eye-catcher op de oprit van uw villa of kantoorgebouw.

Acer palmatum Inaba Shidare

UNIEK AANBOD

Wij veilen deze exclusieve boom voor het goede doel en schenken de meerwaarde aan vzw Kleine Prins. De kleine prins is een vereniging die zich belangeloos inzet voor kinderen met kanker en hun gezin. Het is 47 jaar geleden opgericht door ouders van een kind met kanker. Inmiddels is de vzw uitgegroeid tot een grote groep van vrijwillige medewerkers die zich in limburg met hart en ziel inzet voor kinderen die voor de leeftijd van 18 getroffen worden door een vorm van kanker of een andere levensbedreigende ziekten. De kleine prins is eigenlijk een netwerk waarbij ze kennis, ervaring, en relaties met anderen en ouders delen, en staat het gehele gezin bij met emotionele en materiele en financiele steun.

De opbrengst van deze boom dient voor de aankoop van een vakantiehuis, waar we deze gezinnen een zorgeloze vakantie aanbieden in een veilige omgeving.

Lees meer

Het verhaal achter deze boom

tuincentrum_page

Paul Kieszkowski en zijn vrouw Josette, en tesamen met zijn tweelingsbroer Peter, openden in 1996 een tuincentrum Bloemenhofke in Niel-bij-As. Enkele maanden na de opening kochten zij bij een Italiaanse leverancier deze boom omdat ze onder de indruk waren van de schoonheid en uitstraling. En gaven deze een speciale plaats in het tuincentrum met de bedoeling van de boom nooit weg te doen.

Echter in 2010 sloeg het noodlot toe met de diagnose van kanker bij Josette. 7 jaren heeft ze gevochten en ziekenhuizen moeten bezoeken, tot ze uiteindelijk is heengegaan in 2017.

“Met de bedoeling van de boom nooit weg te doen”

Paul bleef alleen achter met bergen verdriet en een onmoemelijk gemis, maar door de positiviteit, en geholpen door de natuur, en door de kracht van de boom, heeft hij besloten om deze toch te verkopen via BNI Foundation Belgium aan vzw de kleine prins.

donkerrood in de herfst

BNI Foundation Belgium

Paul is lid van een BNI chapter, een wereldwijde professionele netwerk organisatie. BNI Foundation is de goede-doelen-tak van BNI, die zich inzet voor de verbetering van de situatie van kinderen wereldwijd.

 

Peter van de actie is Peter Croonen

Peter Croonen is een bekende Limburgse ondernemer en is voorzitter van KRC Genk, alsook voorzitter van de Pro League.

 

Peter Croonen